Powered By Blogger

zaterdag 19 november 2011

appeltaart met vanille-kookpudding

Ik heb dit recept vorige jaar voor de eerste keer gemaakt en sinds dien maak ik hem regelmatig.ik heb nog nooit zo een lekkere eigengemaakte appeltaart geproefd.
Ingrediënten en bakgerei
  • 250gram bloem. 
  • 2tl bakpoeder. 
  • 250 gram suiker. 150 gram boter. 
  • 1 ei. 8 a 10 zoete appels.
  • 1 pakje vanille-koopdudding. 
  • 7500ml slagroom.


  • BereidingswijzeMeng de bloem, bakpoeder, 125 gram (de helft) suiker, de boter en het ei tot een soepel deeg..

    Vet de springvorm in en druk het deeg in de vorm met een hoog opstaande rand..

    Schil de appels en snijdt de appels in partjes. Zet de partjes RECHTOP dicht tegen elkaar aan in de vorm.. (evt de appels even zoeten met zoetstof of suiker en kaneel) ..

    Roer in een kom de puddingpoeder met de rest van de suiker, vanillesuiker en 200 ml room tot een glad mengsel..

    breng in de pan de rest van de room aan de kook.. Roer er van het vuur af het puddingmengsel doorheen en laat het geheel op een zacht vuurtje al roerende even door koken tot een dikke vla.. 

    Schenk de vla over de appels, en zorg dat het goed verdeeld word.. Ook onderin.. 

    Bak de appeltaart op 175 graden in ca 70 minuuten gaar, even afkoelen en minsten 14 uur in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten