Een combinatie van cakeje en kwarktaart met de textuur van een muffin. Deze geraffineerde gemarmerde muffins zijn erg lekker s`morgens bij een kopje koffie.
220 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
225 g zeer fijne kristalsuiker
50 g cacaopoeder
1 eetl. Bakpoeder
2 ½ dl karnemelk
4 eetl. Plantaardige olie
60 g gesmolten boter
2 eieren
1 theel. Vanille - essence
90 g pureechocoladedruppels
200 g vetarme verse roomkaas
60 g geschaafde amandelen
Verwarm de oven voor tot 190 ˚C/ gasstand 2-3. Zet 16 papieren vormpjes in de holletjes van twee muffinbakplaten met 12 vormpjes.
Vermeng het bakmeel in een grote kom met 150 gram suiker, cacao en bakpoeder. Klopt in een andere kom de karnemelk met olie, boter, 1 ei en ½ theelepel vanille door elkaar, schep dit door het bakmeelmengsel. Spatel de chocoladedruppels erdoor en verdeel het beslag over de vormpjes. Klopt de verse roomkaas, resterende suiker en vanille glad. Schep de amandelen erdoor en schep het roomkaasmengsel over het chocoladebeslag in de vormpjes. Haal even een mes door beide mengsels. Bak de muffins 20 tot 25 minuten tot ze mooi gerezen zijn en een in het midden erin gestoken spies er droog uitkomt. Neem de bakplaat uit de over en laat de muffins 5 minuten staan voor u ze op een taartrooster zet af om af te koelen. Bewaar ze maximaal 4 dagen in een goed gesloten doos.
Tadida cok harikaydi
BeantwoordenVerwijderen